printknop
A A

Onderwijs

In onze praktijk werken wij mee aan de opleiding tot doktersassistente, algemeen arts en aan de specialisatie tot huisarts. Ook de praktijkondersteuner kan stagiairs begeleiden.

Wij vinden het belangrijk om mee te werken aan onderwijs omdat het ons zelf dwingt om kritisch te blijven nadenken en nieuwe ontwikkelingen te volgen. Er zijn stageplaatsen nodig omdat het werken als assistente of dokter niet alleen uit de boeken te leren is.

En wij vinden het ook ontzettend leuk om te doen.

Natuurlijk hopen wij dat u als patiƫnt mee wilt werken als u geholpen wordt door een van onze stagiairs. U mag echter altijd aangeven als u hier bezwaar tegen heeft of als u de dokter zelf onder vier ogen wilt spreken.

De werkzaamheden die onze stagiairs doen zijn afhankelijk van de fase waarin hun studie zich bevindt.

Praktijkassistentes in opleiding moeten verschillende handelingen leren uitvoeren waaronder: het aannemen van de telefoon, uitspuiten van oren, injecties geven, audiogram, etc.

Enkele keren per jaar loopt er gedurende 5 weken een coassistent mee met de huisartsen. Een coassistent is bezig met de opleiding tot algemeen arts (basisarts). De coassistent zal deels meekijken en deels zelf spreekuur doen, waarbij elke patiƫnt met de begeleidende huisarts wordt nabesproken. Tevens moet de coassistent kennis maken met de werkzaamheden van de assistentes, zoals oren uitspuiten, hechtingen verwijderen en injecties geven.

De huisarts in opleiding is al afgestudeerd als algemeen arts. Een huisarts in opleiding (aios) heeft dan ook de bevoegdheid om zelf medische handelingen te doen. De aios werkt 9 tot 12 maanden mee in de praktijk.

De aios werkt meestal zelfstandig maar zal ook soms meekijken of gezamenlijk met de eigen huisarts een consult doen. Ook kan hij/zij u vragen om het consult op video te mogen opnemen voor onderwijsdoeleinden.

 • Vacature doktersassistente

  Wij zijn op zoek naar:
  Een gediplomeerde doktersassistent (M/V) voor 4 dagen per week

  Voor meer informatie:

  Spreekuur huisartsen

  U kunt dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken bij een van de huisartsen. Voor 10.00 uur is de telefoon erg druk. Later op de dag is het wat rustiger. Voor spoedgevallen kunt u altijd het nummer 020-6000211 bellen of met keuze 1 van het algemene nummer 020-6000566.

  Als u zich hiervoor aanmeldt kunt u online afspraken maken via ons patiƫntenportaal

  Op dit moment is het niet mogelijk om online afspraken te maken in verband met de situatie omtrent het corona virus

  lees verder

  NPA

  De huisartsenpraktijken zijn NHG geaccrediteerd.