printknop
A A

Tips in het buitenland

Voorkom dat u ook andere vervelende ziektes mee terug neemt als souvenir.

Muggen kunnen malaria, dengue (knokkelkoorts), gele koorts en een heleboel andere ziektes overbrengen. Vliegen zijn verantwoordelijk voor de overdracht van o.a. leishmaniasis (door zandvliegen) en slaapziekte (door tseetseevliegen). Smeer u regelmatig in met een muggenwerend middel dat DEET bevat. DEET is zeer effectief tegen muggen en er zijn voldoende aanwijzingen dat het ook tegen andere insecten bescherming biedt. Houd rekening met het tijdstip waarop de insecten actief zijn. Malariamuggen bijten van zonsondergang (inclusief schemering) tot zonsopgang, terwijl de tseetseevliegen en deĀ  muggen die dengue en gele koorts overbrengen overdag actief zijn.

Controleer tijdens uw vakantie uw huid en kleding op teken wanneer u in een groene omgeving bent geweest. Teken kunnen leiden tot de ziekte van Lyme en andere ziektes. Verder in deze nieuwsbrief vindt u hier meer informatie over.

De hygiƫnische omstandigheden op uw vakantieadres kunnen anders zijn dan bij u thuis. Hepatitis A, buiktyfus, reizigersdiarree, cholera en een aantal andere ziektes kunnen door verontreinigd voedsel of drinkwater worden overgedragen. Verzeker uzelf ervan dat u het plaatselijke drinkwater en voedsel veilig gebruikt.

 • Vacature doktersassistente

  Wij zijn op zoek naar:
  Een gediplomeerde doktersassistent (M/V) voor 4 dagen per week

  Voor meer informatie:

  Spreekuur huisartsen

  U kunt dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken bij een van de huisartsen. Voor 10.00 uur is de telefoon erg druk. Later op de dag is het wat rustiger. Voor spoedgevallen kunt u altijd het nummer 020-6000211 bellen of met keuze 1 van het algemene nummer 020-6000566.

  Als u zich hiervoor aanmeldt kunt u online afspraken maken via ons patiƫntenportaal

  Op dit moment is het niet mogelijk om online afspraken te maken in verband met de situatie omtrent het corona virus

  lees verder

  NPA

  De huisartsenpraktijken zijn NHG geaccrediteerd.